lørdag 7. november 2009

Mice, mice baby! Too cold, too cold!

Her kommer vintern, den kalde fine tida da musa trekker "innomhus" og nyter godt av kroppsvarmen til vokterne av Nordskogen. Deres sosialiseringsform med oss beskrives best som parasittisk, og går etter hvert ut over vår allmennstillstand. De stjeler grandis som etter alle kunstens regler er opphengt i Jens (Jørgen: Kan vi kalle stumtjeneren for Jens?). Vi er lettere vonbrotne, da det var store muligheter for at nevnte grandis skulle varmes til frokost (tidlig lunsj). Jeg frister også å beskylde musene for å forårsake de lange morgenene, da de lager tidenes leven i vedstabelen og komodene om nettene... Uansett. Nå er musevisa slutt, vi går til aksjon!

Ei felle som virker fint er å legge 2 påsmurte brødskiver inni en plastbrødpose. Utenpå her trer man så en papirpose som knitrer. Siden gnagerene med tiden har blitt noe tamme, funker det excellent å legge posefellen på nattbordet ved hodeputa. Greia er at de lager ganske små inngangshull i posene, og det tar litt tid før de finner ut igjen gjennom begge hullene, særlig når de blir stressa. Altså, når det så har raslet en stund er det bare å plukke posen opp, og gnure den alt du kan mellom henda. 1-2 minutter over intens åpen flamme og server til Jørgen (han seie ja te alt i trøtt tilstand: "Åh, okai... Takk Ådd!").
Men serriøst. Nå har det begynnt å snø ute. Heldigvis har Jørgen satt opp et fortelt a'la campingvogn-addon. Detta reduserte den teoretiske oppholdstiden på lufta i teltet meget drastisk, så nå er det stabil god lunk i teltet også etter at ovnen slutter å rødgløde. Jørgen hadde forresten også et lite tilfelle av pipebrann, da pipa begynte å lyse midt på natta i helga som var. Litt festlig syns eg, da eg fekk meldinga i firetida om natta mens eg va på ÅSSG-speidertur (det var nesten VM i vedfyring i speiderhytta, vaaaaarmt!). Det spekulerast i om branntilløpet kan skuldast fyring med rå ved og utilstrekkelig lufttilførsel, og påfølgende lagvis akkumulering av uforbrent materiale i pipa. Merk; dette er en hypotese vi ikke nødvendigvis går inn for å etterprøve. Dog er der en risiko at det skjer læll.

Ellers kan det nevnes at både jeg og Jørgen har sett en større økning i antall timer tilbragt på lesesal. For mitt (Odds) vedkommende har dette noe med at jeg endelig faktisk har fått lesesalsplass. (Faktisk et helt "kontor" med tilgang på kjøkken og dusj og bra folk i gangen rett utenfor! SUS SCROFA ftw!) For Jørgen sin del skuldast dette at han plutselig oppdaga at han ennå ikkje va kommt igang med studiene dette semesteret.

Vi gleder oss til eksamen folkens!

2 kommentarer:

 1. Lesesaltid, mja, det kommer jo an på foretagende på lesesalen, det, hvor fordelaktig det blir! :p

  Føler på merksnodig vis på meg at blogginnleggsraten kan finne på å stige drastisk i været proporsjonalt med antall "lesesaltimer"..! ;D

  Hehe, neida, dere er jo til og med behjelpelige med andres lekser!! :O
  Så AG skal IKKE klage.. :)

  SvarSlett
 2. Godt å sjå at dåkk tok livet tå musa! Fytti, e beundre dåkk altså, mæst pga at dåkk har så jevn en tilstrømming tå mus... Fytti katta. Ja, dåkk skull haft katt! Kosle telt, takk fer titten!

  SvarSlett